fbpx

Wij voeren onderhoud, service en reparaties uit aan de volgende soorten installaties:

  • Cv-ketels
  • Boilers
  • Geisers
  • Warmtepompen
  • Vloerverwarming
  • Ventilatie
  • Gas-, water- en cv-leidingen

Hieronder leest u hoe vaak u de installaties moet laten onderhouden. Heeft u vragen of twijfelt u ergens over? Bel ons dan via 085-0600662 of stuur een e-mail naar info@boddeinstallatietechniek.nl.

Ventilatie

Het wordt aangeraden om ventilatieboxen, wtw-units en/of roosters jaarlijks te controleren, reinigen en de filters te vervangen. Ventilatoren slijten van nature snel en als ze niet goed worden onderhouden zullen ze sneller kapot gaan of niet meer werken. En u wilt natuurlijk ook geen vieze lucht inademen in huis!

Cv-ketels

Hoewel het per fabrikant verschilt is het aanbevolen om uw cv-ketel om het jaar te laten onderhouden. Met goed onderhoud kunnen de meeste storingen worden voorkomen. Het is aan te raden om uw ketel nog voordat het stookseizoen begint te laten onderhouden, zodat u niet in de kou komt te zitten zodra de temperatuur buiten daalt!

Boilers

Boilers moeten jaarlijks worden gecontroleerd, gereinigd en getest. Nu is er wel een verschil tussen elektrische en gasgestookte boilers; elektrische boilers hoeven over het algemeen enkel te worden gecontroleerd op lekkages en juiste werking, terwijl gasgestookte boilers net als een cv-ketel goed moeten worden gecontroleerd, gereinigd en afgesteld.

Geisers

Geisers moeten elk jaar goed worden onderhouden. Deze toestellen lekken vaak koolmonoxide en hier moet je absoluut geen risico mee nemen! Het beste is nog om een geiser te vervangen voor een veiligere optie.

Warmtepompen

Warmtepompen moeten jaarlijks worden gecontroleerd, gereinigd en getest.

Inspectie gasleiding

Controle op dichtheid van de gasleiding van de gasmeter tot aan de ketel.

Veel gasleidingen hebben lekkages die niet tot nauwelijks met de neus waarneembaar zijn. Er gaat echter wel gas verloren en er ontstaat een risico op ongelukken. Dit kan worden voorkomen door het laten uitvoeren van een controle op de dichtheid van de gasleiding.